Köpeklerin% 80’i ve 3 yaşın üzerindeki kedilerin% 70’i diş hastalıkları geçirir.
Veterinerinizden buna benzer bir yorum duyduysanız, yalnız değilsiniz.
Diş problemlerini tedavi edilmeden bırakmanın dezavantajı, evcil hayvanınızın dişlerinin ve diş etlerinin hızla değişebilmesidir. İlerlemiş diş hastalıkları evcil hayvanlar için sadece ağrılı ve rahatsızlık verici değildir, dişleri temizleme ve çıkarma prosedürü daha karmaşık hale gelir ve genellikle tedavisi daha maliyetli hale gelir.
İlk Aşama
Evde bakım veya herhangi bir diş tedavisi olmaksızın, evcil hayvanların dişlerinde bir diş taşı oluşumu olasılığı yüksektir. Oluşumun neden olduğu pürüzlü yüzey plak birikimini kolaylaştırır. Bu aşamada, genellikle diş eti iltihabı olarak bilinen diş etlerinde kızarıklık ve şişlik fark etme olasılığınız vardır.
Erken yaşlardan itibaren evde bakım, hem birikmeyi hem de plak birikimini önleyebilir.
Plak ve küçük analiz,
İkinci Aşama (9-12 ay sonra)
Aynı evcil hayvan herhangi bir evde diş bakımı gibi profesyonel bir tedavi olmadan devam ederse, plak birikmeye devam edecek ve gözle görülür bir diş eti çekilmesi meydana gelme olasılığı yüksektir.
Plak ve analiz,
Üçüncü Aşama (Daha Uzun Süreli)
Tedavi edilmediği takdirde diş ve diş eti sağlığı hızla düşer. Bu ileri aşamalarda, ağır diş taşı birikimi, şiddetli diş eti iltihabı ve ülserasyon, eksik veya hareket eden dişlerin yanı sıra aşırı ağız kokusu göreceksiniz. En ilgili değişim aşırı rahatsızlık ve acıdır. Bu noktada vücuttaki diğer organ sistemleri de etkilenebilir.
İlerlemiş diştaşları ve Kronik bakteriyel enfeksiyon